Ties Coaching | Teamcoaching
15933
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15933,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Teamcoaching

Moet het team mee in een organisatieverandering met andere werkwijzen waar het team nog een weg in moet vinden? Of bestaat er binnen het team wrijving en spanning? Of er worden niet de beoogde resultaten geleverd? Of werkt het team niet op een prettige manier voor de klant? Of …. ? Als team(lid) kun je wellicht wat extra ondersteuning gebruiken. Croonen Coaching begeleidt medewerkers naar een beter functioneren als team, een prettigere samenwerking en/of het beter benutten van elkaars individuele krachten, kennis en deskundigheid. Croonen Coaching  coacht teams door observatie tijdens het werk met gerichte feedback. Daarnaast kan Croonen Coaching optreden als intervisor.
Teamobservatie

Werkwijze 

Het traject starten we met het verhelderen van de leervraag en het beoogde doel van het team; zelforganiserend werken, een prettigere onderlinge samenwerking, elkaar feedback leren geven of een betere output. Croonen Coaching kiest bewust voor een teambegeleidingsmethode: leren vanuit de werksituatie. Daarom vindt bij deze methode de begeleiding altijd op de werklocatie plaats. Er wordt geobserveerd aan de hand van echte werksituaties waarbinnen het vraagstuk of probleem speelt zoals een werkoverleg, teamvergadering of overdracht.

Observatie

Het is horen, zien en vervolgens niet zwijgen… Door te observeren en vanuit opbouwende kritiek te leren worden de pijnpunten benoemd en aangepakt. Croonen Coaching reflecteert op ieders aandeel in het teamfunctioneren en de gewenste en ongewenste effecten hiervan. De observaties en bevindingen worden vervolgens teruggekoppeld. Samen bekijken we wat er nodig is om het team beter te laten functioneren en presteren. Wat willen teamleden en/of werkgever graag zien veranderen? Of wat móet anders vanuit de wet- en regelgeving?

Concrete afspraken

Na de evaluatie maken we concrete afspraken over wat het team en/of individuele teamleden voortaan op een andere wijze gaan uitvoeren. Indien wenselijk evalueert en observeert Croonen Coaching na een periode van verandering het team opnieuw. Zo blijft iedereen op koers!

Intervisie

In een begeleide intervisie leren collega’s van en met elkaar vanuit werksituaties zoals een veranderingsproces, werkprobleem of moeizame cliëntrelatie. Het biedt gelegenheid tot kwaliteitsontplooiing, door middel van een open vraagstelling en een gerichte feedback en aanpak. Zo kunnen werkervaringen leerervaringen worden. Dit meedenken gebeurt niet door het aandragen van oplossingen, maar door het stellen van vragen. Hierdoor krijg je met behulp van het eigen analytisch en probleemoplossend vermogen zicht op het ingebrachte vraagstuk/probleem en hoe hierin te handelen.

Croonen Coaching maakt als intervisor gebruik van de incidentmethodiek. Hierbij gaat het om ‘leren van de praktijk’, waarbij het leren van elkaar een belangrijke plaats inneemt. Het is een methodiek waarbij de eigen deskundigheid wordt benut en verder wordt ontwikkeld met als doel het bevorderen van de kwaliteit van het werk. Uit de evaluaties van intervisietrajecten blijkt dat deze methodiek effectief is en door deelnemers als positief wordt ervaren.